Suutari ja ballerina

Cobblerina -nimi paljastaa yrityksen tarinan.

Cobbler eli suutari kuvaa yrityksen takana olevan Sanna Niskasen taustaa taitavana käsityöntekijänä. Kun tämä käsityöläisyys yhdistetään naiselliseen muotoiluun, saadaan aikaan jotain ballerinamaisen ihastuttavaa ja suloista.

Näin yhdistyvät kaksi erilaista maailmaa.

Alkunsa Cobblerina sai vuonna 2012 Hämeenlinnassa Niskasen opiskellessa ammattikorkeakoulussa. Syy yrityksen perustamiseen oli yksinkertainen: hän halusi käyttää opiskeluajan tehokkaasti ja tiesi jo silloin haluavansa tehdä työkseen asusteita, erityisesti laukkuja. Yrityksen perustaminen kouluaikana antoi hyvät puitteet ja loistavia mahdollisuuksia ja kokemuksia.

Merkin tarkoituksena on luoda tuotteita, jotka ovat ajattomia ja kauniita sekä palvelisivat mahdollisimman monen ihmisen tarpeita.

Cobblerinan valikoimasta löytyy useita erilaisia laukkumalleja. London-laukku on muotoilultaan klassisen tyylikäs ja henkii salkkumaisella ulkomuodollaan bisneslookkia. NoBow-laukku taas on laukkumalleista yksinkertaisin ja sen takia se sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen, väristä riippuen. Cobblerinan varmasti tunnetuin ja rakastetuin malli on Rusettilaukku. Usein tämä laukku mielletään enemmän juhlallisempiin tilaisuuksiin, mutta kyllä söpöyttä ja suloisuutta pitää arjessakin olla. Uusin laukkumalli on iso Shopperi johon mahtuu kaikki läppäristä alkaen mukaan.

Valikoimiin kuuluvat laukkujen lisäksi myös näppärät ja suloiset kukkarot, lompakot ja korut.

Cobblerinan kotipaikka löytyy Hämeenlinnan Iittalasta. Kaikki tuotteet valmistetaan siellä käsityönä lehmännahasta, joka tilataan Espanjasta. Laukuissa käytetään vuorimateriaaleina kierrätyskankaita ja korut tehdään muiden tuotteiden ylijäämänahasta ja niiden koukut ovat ruostumatonta terästä.

Tuotanto halutaan pitää läpinäkyvänä ja asiakkaille selkeänä. Vuorovaikutus yrityksen ja asiakkaiden välillä on tärkeää ja Cobblerinalla halutaan, että asiakkaiden on helppo lähestyä yritystä jos mieltä jokin askarruttaa.


KUKA OLEN:

Sanna Niskanen

-Syntynyt vuonna 1986.

-Valmistunut muotoilijaksi Hämeen ammattikorkeakoulusta vuonna 2014 pääaineenaan jalkine, sitä ennen valmistunut ylioppilaaksi 2005 sekä vaateartisaaniksi 2010.

​-Asuu vanhassa hirsitalossa maalla, Iittalassa, puolisonsa sekä kissan ja kahden koiran kanssa.

​-Harrastaa valokuvausta, maastopyöräilyä, puutarhanhoitoa ja vanhojen huonekalujen entisöintiä.​