EKOLOGISUUS


Cobblerinan arvot


-suloista, ajatonta, tyylikästä, kestävää, hauskaa, naisellista, piristävää, kotimaista-


Cobblerina tarjoaa kestävän kotimaisen vaihtoehdon pikamuodin tuotteille, joiden valmistusoloista asiakkaan on vaikea tietää. Cobblerinalle on tärkeää, että asiakas voi asusteilla leikitellen luoda mielenkiintoisen tyylin. Meille on tärkeää saada näillä harmaasta arjesta poikkeavilla tyylivalinnoilla hymy niin tuotteiden omistajien huulille kuin myös kaikkien niiden sattumalta ohitse kulkevien. Mustaan saa pukeutua vuoden mustimpaan aikaa, mutta mitä jos olalle heittäisikin keltaisen laukun piristykseksi. Cobblerina pyrkii luomaan niin aikaa kuin kulutusta kestäviä tuotteita sekä pitämään käsityöalan osaamisen Suomessa.


Käytettävät materiaalit

Cobblerinan laukut valmistetaan Espanjassa parkitusta lehmän nahasta. Käytämme nahkaa siksi, että se kestää esimerkiksi Suomen talvien pakkasissa murtumatta toisin kuin nahkaa jäljittelevät keinomateriaalit. Pyrimme käyttämään koko vuodan hyödyksi, sen vuoksi esimerkiksi kukkaromalli on kehitetty niin, että piiloon jäävissä osissa voidaan hyödyntään nahan kakkoslaatuiset osat. Laukkujen vuorikankaina käytetään joko ompelimoissa syntyviä kankaiden ylijäämäpaloja tai kierrätysmateriaaleja, kuten uudelleenmyyntiin kelpaamattomomia vaatteita ja kodintekstiilejä.

Pienimmätkin nahan leikkuusta syntyvät kappaleet pyritään käyttämään korujen valmistukseen, niin ettei materiaalia tulisi heitettyä roskiin. Siksi Cobblerinan korut ovat ekologisia verrattuna esimerkiksi vanerista leikattuihin puukoruihin, jotka valmistetaan uudesta materiaalista ilman tätä hukkamateriaalin hyötykäyttöä. Korujen koukuissa käytetään allergiavapaata ruostumatonta terästä.

Tuotteiden valmistus

Kaikki Cobblerinan tuotteet valmistetaan alusta loppuun käsityönä Hämeenlinnan Iittalassa. Tuotteiden valmistaja on Cobblerinan yrittäjä Sanna Niskanen.

Laukkujen huolto

Aivan kuten kengät, laukutkin tarvitsevat huoltoa ja vapaapäiviä käytön välillä. Kaikkien Cobblerinan laukkujen materiaalina on nahka, jonka ansiosta voit tarvittaessa lankata laukkusi sopivan värisellä kenkälankilla. Laukun sisus kannattaa imuroida säännöllisesti, sillä sinne saattaa kerääntyä roskaa. Tunkkaista hajua laukun sisältä pystyy poistamaan laittamalla kuivaa ruokasoodaa laukun sisälle ja antamalla sen vaikuttaa laukussa vuorokauden ajan, jonka jälkeen soodan voi imuroida pois. Marseillesaippualla tai sappisaippualla voi varovaisesti puhdistaa laukun pintaan tulleita tahroja. Saippuaa kannattaa kokeilla ensin paikkaan, jossa mahdolliset värimuutokset eivät näy, kuten läpän sisäpuolelle. Käytä saippuaa vain paikallisesti ja vältä koko laukun kastelemista. HUOM. älä käytä saippuaa nupukkipintaiselle tai kasviparkitulle nahalle tai jos nahka reagoi vahvasti kosteuteen, kuten vesipisaroihin. Ensiapuna tahrat kannattaa yrittää aina pyyhkiä heti pois esimerkiksi kosteusliinalla. Jos laukku tai sen vuori likaantuu isosti on kuitenkin parempi kastella koko laukku, ettei laukkuun jää kuivuessa rajaa vedestä. Kuivata kokonaan kasteltu laukku mahdollisimman hyvin muodossaa ja vältä laukun rutussa oloa.

Jos säilytät laukkua pitkiä aikoja käyttämättömänä, kannattaa sisälle laittaa esimerkiksi silkkipaperia pitämään laukun muoto ryhdikkäänä. Nahka materiaalina kestää hyvin kosteutta, mutta Rusettilaukun rusetin ryhdikkyyden säilyttämiseksi suosittelemme, että jos laukku pääsee kastumaan esimerkiksi vesisateessa, tulee rusetin taivuttamista eteenpäin välttää kunnes laukku on kuiva. Märkänä nahka muotoutuu helposti ja siksi Rusettilaukun rusetin saa pidettyä hyvänä, jos sen ei anna kastuneena taipua eteenpäin.

Laukkusi kaivatessa isompaa huoltoa, ota yhteyttä sähköpostilla cobblerina@gmail.com. Huollamme valmistamamme laukut mielellään, jotta niiden elinikä olisi mahdollisimman pitkä.