© 2019 Cobblerina, NN/SN    |    facebook.com/cobblerina    |    cobblerina@gmail.com

Suutari ja ballerina

Cobblerina -nimi paljastaa yrityksen tarinan.

Cobbler eli suutari kuvaa yrityksen takana olevan Sanna Niskasen taustaa taitavana käsityöntekijänä. Kun tämä käsityöläisyys yhdistetään naiselliseen muotoiluun, saadaan aikaan jotain ballerinamaisen ihastuttavaa ja suloista.

Näin yhdistyvät kaksi erilaista maailmaa.

 

 

Alkunsa Cobblerina sai vuonna 2012, Hämeenlinnassa, Niskasen opiskellessa ammattikorkeakoulussa.

Syy yrityksen perustamiseen oli yksinkertainen: hän halusi käyttää opiskeluajan tehokkaasti ja tiesi jo silloin haluavansa tehdä työkseen asusteita, erityisesti laukkuja.  Yrityksen perustaminen kouluaikana antoi hyvät puitteet ja loistavia mahdollisuuksia ja kokemuksia. Cobblerinan alkuvaiheen tuotteita ovat suurimmat fanit voineetkin nähdä vuosina 2013-2014 opiskelijoiden järjestämissä muotinäytöksissä.

 

Merkin tarkoituksena on luoda tuotteita jotka ovat ajattomia, kauniita, sekä palvelisivat mahdollisimman monen ihmisen tarpeita. Siksi esimerkiksi Cobblerinan laukkuvalikoimasta löytyy kolme erilaista mallia.

London-laukku on muotoilultaan klassisen tyylikäs ja henkii salkkumaisella ulkomuodollaan bisneslookkia. NoBow-laukku taas on laukkumalleista yksinkertaisin ja sen takia se sopii tilanteeseen kuin tilanteeseenkin, väristä riippuen. Cobblerinan varmasti tunnetuin ja rakastetuin malli on Rusettilaukku. Usein tämä laukku mielletään enemmän juhlallisempiin tilaisuuksiin, mutta kyllä söpöyttä ja suloisuutta pitää arjessakin olla.

Valikoimiin kuuluvat laukkujen lisäksi myös näppärät ja suloiset kukkarot, lompakot, korttikotelot ja korut.

 

Cobblerinan kotipaikka löytyy Hämeenlinnasta, Wetterhoffin talosta. Kaikki tuotteet valmistetaan siellä käsityönä lehmännahasta, joka tilataan Espanjasta. Laukuissa käytetään vuorimateriaaleina kierrätyskankaita ja korut tehdään muiden tuotteiden ylijäämänahasta ja niiden koukut ovat ruostumatonta terästä.

Tuotanto halutaan pitää läpinäkyvänä ja asiakkaille selkeänä, että he tietävät mitä saavat ostaessaan tuotteen. Vuorovaikutus yrityksen ja asiakkaiden välillä on tärkeää ja Cobblerinalla halutaan, että asiakkaiden on helppo lähestyä jos mieltä jokin askarruttaa.

 

Cobblerina toimii tällähetkellä kahden siskoksen voimin.

Sanna Niskanen eli merkin perustaja vastaa Cobblerinan yleisilmeestä, tuotteiden suunnittelusta ja valmistuksesta. Brändin taustalla työskentelee Nelli Niskanen, joka huolehtii muun muassa laskutuksista, kotisivujen ja verkkokauppojen tyylikkyydestä. Työtehtävät eivät ole kuitenkaan kiveen hakatut ja työnkuvat saattavat vaihdella, sillä töitä pienyrittäjän arjessa riittää.

 

 

KUKA OLEN:

Sanna Niskanen

 

-Syntynyt vuonna 1986.

 

-Valmistui muotoilijaksi Hämeen Ammattikorkeakoulusta  vuonna

 2014 pääaineenaan jalkine ,sitä ennen valmistunut ylioppilaaksi   

 ja opiskellut vaatetusalaa ammattikoulussa.

-Asuu vanhassa omakotitalossa maalla, Iittalassa, miehensä ja

  kissan kanssa.

-Harrastaa valokuvausta, maastopyöräilyä, puutarhanhoitoa ja

  vanhojen huonekalujen entisöintiä.​

 

Henkilökohtainen Instagram

@santraroosa