© 2019 Cobblerina, NN/SN    |    facebook.com/cobblerina    |    cobblerina@gmail.com

Käytettävät materiaalit

 

Cobblerinan laukut valmistetaan Espanjassa parkitusta lehmän nahasta. Käytämme nahkaa siksi, että se kestää esimerkiksi Suomen talvien pakkasissa murtumatta toisin kuin nahkaa jäljittelevät keinomateriaalit. Pyrimme käyttämään koko vuodan hyödyksi, sen vuoksi esimerkiksi kukkaromalli on kehitetty niin, että piiloon jäävissä osissa voidaan hyödyntään nahan kakkoslaatuiset osat. Laukkujen vuorikankaina käytetään joko ompelimoiden ylijäämäpaloja tai kierrätysmateriaaleja, kuten jälleenmyyntiin kelpaamattomomia vaatteita.

 

Pienimmätkin leikkuusta syntyvät kappaleet käytetään korujen valmistukseen, niin ettei materiaalia tulisi heitettyä roskiin. Siksi Cobblerinan korut ovat hyvä verrattuna esimerkiksi vanerista leikattuihin puukoruihin, jotka valmistetaan uudesta materiaalista ilman tätä hukkamateriaalin hyötykäyttöä. Koruissa käytetään allergiavapaata ruostumatonta terästä.

Tuotteiden valmistus

Kaikki Cobblerinan tuotteet valmistetaan käsityönä Hämeenlinnassa. Pääasiallinen tuotteiden valmistaja on Cobblerinan yrittäjä Sanna Niskanen. Muutamia työvaiheita kuten vuorin ompelua saatetaan teettää Hämeenlinnalaisilla ompelijoilla.

Laukkujen huolto

Aivan kuten kengät, laukutkin tarvitsevat huoltoa ja vapaapäiviä käytön välillä. Kaikkien Cobblerinan laukkujen materiaalina on nahka, jonka ansiosta voit tarvittaessa lankata laukkusi sopivan värisellä kenkälankilla. Laukun sisus kannattaa imuroida säännöllisesti, sillä sinne saattaa kerääntyä roskaa. Tunkkaista hajua laukun sisältä pystyy poistamaan laittamalla kuivaa ruokasoodaa laukun sisälle ja antamalla sen vaikuttaa laukussa vuorokauden ajan, jonka jälkee soodan voi imuroida pois. Marseillesaippualla voi varovaisesti puhdistaa laukun pintaan tulleita tahroja. Saippuaa kannattaa kokeilla ensin paikkaan, jossa mahdolliset värimuutokset eivät näy, kuten läpän sisäpuolelle. Käytä saippuaa vain paikallisesti ja vältä koko laukun kastelemista. HUOM. älä käytä marseillesaippuaa nupukkipintaiselle tai kasviparkitulle nahalle tai jos nahka reagoi vahvasti kosteuteen, kuten vesipisaroihin.

 

Jos säilytät laukkua pitkiä aikoja käyttämättömänä, kannattaa sisälle laittaa esimerkiksi silkkipaperia pitämään laukun muoto ryhdikkäänä. Nahka materiaalina kestää hyvin kosteutta, mutta Rusettilaukun rusetin ryhdikkyyden säilyttämiseksi suosittelemme, että jos laukku pääsee kastumaan esimerkiksi vesisateessa, tulee rusetin taivuttamista eteenpäin välttää kunnes laukku on kuiva. Märkänä nahka muotoutuu helposti ja siksi Rusettilaukun rusetin saa pidettyä hyvänä jos sen ei anna kastuneena taipua eteenpäin.

Laukkusi kaivatessa isompaa huoltoa, ota yhteyttä sähköpostilla cobblerina@gmail.com. Huollamme valmistamamme laukut mielellään, jotta niiden elinikä olisi mahdollisimman pitkä.